Individuele coaching

Een individueel coaching traject biedt inzicht in eigen gedrag, handelen en manier van waarnemen. Coaching maakt u ‘wakker’. Het maakt u bewuster van uw talenten, kwaliteiten, mogelijkheden en intuïtieve vermogens. Hierdoor is individuele coaching nuttig in een breed scala van onderwerpen, zoals;

 • Persoonlijke vraagstukken;
 • Nieuwe uitdaging vinden voor medewerkers tijdens veranderprocessen of reorganisaties;
 • Het op gang brengen van samenwerkingsprocessen tussen collega’s;
 • De leiderschapsrol vertolken tijdens veranderingen in een team; de coach vervult dan een interim-rol dat de verandering vorm kan geven.

Bureau LAPOUTRE gelooft in menselijke maat en gezond verstand boven diepgaande theoretische analyses of handboeken. Tijdens het coachen is ‘doen wat werkt’ het credo. Wij maken gebruik van verschillende technieken om u bewust te maken van ingeslepen patronen die ineffectief zijn. Op die manier ontstaat er ruimte om effectiever gedrag te ontwikkelen.

Bent u geïnteresseerd geraakt en wilt u een inleidend gesprek aanvragen of meer informatie ontvangen, kijk dan onder het kopje contact.

Loopbaan coaching

Bureau LAPOUTRE begeleidt zoekende professionals in het zetten van een aantal belangrijke stappen, zodat duidelijk wordt wat zij willen en wat zij op dit moment kunnen. Wij helpen doormiddel van een coaching traject de juiste en gewenste baan te vinden en te krijgen.

 • We beginnen met een zelfanalyse, waaruit een profiel wordt gemaakt;
 • Relevante netwerken worden in kaart gebracht;
 • Samen zetten wij een stappenplan op met een duidelijk doel voor ogen;
 • Als de baan bemachtigd is kan er gekozen worden voor een vervolgtraject. Een Coaching traject van ongeveer zes maanden is gebruikelijk en kan u goed op weg helpen in de nieuwe functie.

Bent u geïnteresseerd geraakt en wilt u een inleidend gesprek aanvragen of meer informatie ontvangen, kijk dan onder het kopje contact.

Executive coaching

Executive coaching concentreert zich op de top van een organisatie en helpt u vaardigheden te ontwikkelen die u instaat stellen een doortastend leider van de organisatie te zijn. Executive coaching wordt vaak ingezet tijdens veranderprocessen, waarbij de dialoog met omringende teams cruciaal is. Executive coaching kan ook ondersteuning bieden bij het nemen van een belangrijke stap in uw carrière. Samen met u gaan wij opzoek naar manieren om vanuit uw eigen kracht meer succes te bereiken. Door te kijken naar hoe u de beste leider wordt en hiermee de organisatie naar een hoger niveau kunt tillen. In executive coaching kijken we naar hoe u vanuit eigen kracht en door u zelf te blijven het beste uit uw leiderschap kan halen en het beste resultaat kan bereiken door uw leiderschap.

 • Executive coaching vindt één-op-één plaats. Meestal met een vast interval: eens in de twee a drie week is vaak effectief;
 • Samen met u bepalen we de aandachtspunten en brengen wij deze in kaart;
 • Wij hanteren geen vast stramien: het verloop en inhoud van de gesprekken zijn afhankelijk van de gekozen doelen en de situatie.

Bureau LAPOUTRE heeft ruim tien jaar ervaring in het coachen van verschillende soorten professionals en managers, met een speciaal talent en voorliefde voor executive coaching. Wij hebben dan ook een uitgebreid portfolio met coaching trajecten van een flink aantal Nederlandse overheidsmanagers en hooggeplaatste managers van Fortune 500 bedrijven, met uitstekende beoordelingen.

Bent u geïnteresseerd geraakt en wilt u een inleidend gesprek aanvragen of meer informatie ontvangen, kijk dan onder het kopje contact.

Opdrachtgevers aan het woord

 • “Michel is a sharp, focused and personable coach and change consultant that achieves results for the long run.”

  Peter Wit
  Peter WitFormer at Shell, now CFO at Inashco
 • “Michel is snel, slim en heeft vooral oog voor de mens in de organisatie. Het was een feest om met hem samen een MT-sessie te begeleiden. Hij heeft veel oog voor het proces en voor het empoweren van mensen.”

  Robert Wester
  Robert Westersectorleider openbaar bestuur en communicatie-expert bij Berenschot
 • “Met Michel haal je iemand in huis die goed kan luisteren en analyseren. Hij komt in eerste instantie rustig en bescheiden over, maar je merkt al snel dat hij een schat aan ervaring meebrengt (en inbrengt). Ik maakte hem o.a. mee als organisator van een zogenoemde 'hei-sessie'. Daar heb ik er in de loop der jaren veel van gehad. Degene die hij leidde was de beste, mede dankzij de aantrekkelijke werkvormen. Ten slotte - niet onbelangrijk - Michel is gewoon plezierig gezelschap.”

  Miriam Osten
  Miriam OstenManager Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen