Bureau LAPOUTRE faciliteert de transformatie van professionals, teams, en organisaties. Wij coachen, trainen en begeleiden je door jouw transformatie en in aansluiting op wat het team en organisatie van je vragen,  Hierdoor wordt niet alleen het gewenste resultaat verkregen maar wordt dit op een duurzame en plezierige manier resultaten veel sneller en beter bereikt. Waarbij ik je leer stevig op inhoud te zijn en zacht op relatie.

Op deze pagina leest u alles over de mogelijkheden voor coaching op individueel en/of team- of afdeling-/ organisatie niveau. 

Individuele coaching 

Een individueel coaching traject biedt je inzicht in je voorkeuren in gedrag, handelen en manier van waarnemen en ik leer je op een authentieke manier stijlflexibel te zijn. Coaching maakt je ‘wakker’. Het maakt je bewuster van uw talenten, kwaliteiten, mogelijkheden en intuïtieve vermogens. Hierdoor is individuele coaching nuttig in een breed scala van onderwerpen, zoals;

 • Persoonlijke vraagstukken;
 • Nieuwe uitdagingen vinden voor jou en je medewerkers, ook collectief tijdens veranderprocessen of reorganisaties, uitdagingen binnen de eigen baan of binnen of buiten de organisatie;
 • Het geven van een impuls aan de samenwerking tussen collega’s in jouw organisatie, met een balans tussen proces en inhoud;
 • De leiderschapsrol vertolken tijdens veranderingen in een team of projecten die organisatiebreed zijn; in dat geval vervullen we dan een interim-rol als inhouse coach/trainer en helpen gedrags- en organisatie verandering vorm te geven samen met jou. Daarmee kan je teamsessies en coaching aan ons overlaten. We meten dan de voortgang en stimuleren zichtbare transformatie.

Bureau LAPOUTRE gelooft in de menselijke maat en gezond verstand boven diepgaande theoretische analyses of handboeken. Tijdens het coachen en interimmen zijn 'implementeren' en ‘doen wat werkt’ het credo. Wij maken gebruik van verschillende technieken om je bewust te maken van ingeslepen patronen die ineffectief zijn. Op die manier ontstaat er ruimte om effectiever gedrag te ontwikkelen. En voor het trainen van het nieuwe gedrag gebruiken we 's werelds beste methodes die wetenschappelijk onderbouwd zijn.

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je een inleidend gesprek aanvragen of meer informatie ontvangen, kijk dan onder het kopje contact.

Loopbaan coaching

Bureau LAPOUTRE begeleidt zoekende professionals in het zetten van een aantal belangrijke stappen, zodat duidelijk wordt wat zij willen en wat zij op dit moment kunnen. Wij helpen doormiddel van een coaching traject de juiste en gewenste baan te vinden en te krijgen.

 • We beginnen met een zelfanalyse, waaruit een profiel wordt gemaakt;
 • Relevante netwerken worden in kaart gebracht;
 • Samen zetten wij een stappenplan op met een duidelijk doel voor ogen;
 • Als de baan bemachtigd is kan er gekozen worden voor een vervolgtraject. Een Coaching traject van ongeveer zes maanden is gebruikelijk en kan u goed op weg helpen in de nieuwe functie.

Bent u geïnteresseerd geraakt en wilt u een inleidend gesprek aanvragen of meer informatie ontvangen, kijk dan onder het kopje contact.

Executive coaching

Executive coaching concentreert zich op de top van een organisatie en helpt u vaardigheden te ontwikkelen die u instaat stellen een doortastend leider van de organisatie te zijn. Executive coaching wordt vaak ingezet tijdens veranderprocessen, waarbij de dialoog met omringende teams cruciaal is. Executive coaching kan ook ondersteuning bieden bij het nemen van een belangrijke stap in uw carrière. Samen met u gaan wij opzoek naar manieren om vanuit uw eigen kracht meer succes te bereiken. Door te kijken naar hoe u de beste leider wordt en hiermee de organisatie naar een hoger niveau kunt tillen. In executive coaching kijken we naar hoe u vanuit eigen kracht en door u zelf te blijven het beste uit uw leiderschap kan halen en het beste resultaat kan bereiken door uw leiderschap.

 • Executive coaching vindt één-op-één plaats. Meestal met een vast interval: eens in de twee a drie week is vaak effectief;
 • Samen met u bepalen we de aandachtspunten en brengen wij deze in kaart;
 • Wij hanteren geen vast stramien: het verloop en inhoud van de gesprekken zijn afhankelijk van de gekozen doelen en de situatie.

Bureau LAPOUTRE heeft ruim tien jaar ervaring in het coachen van verschillende soorten professionals en managers, met een speciaal talent en voorliefde voor executive coaching. Wij hebben dan ook een uitgebreid portfolio met coaching trajecten van een flink aantal Nederlandse overheidsmanagers en hooggeplaatste managers van Fortune 500 bedrijven, met uitstekende beoordelingen.

Bent u geïnteresseerd geraakt en wilt u een inleidend gesprek aanvragen of meer informatie ontvangen, kijk dan onder het kopje contact.