Ik, Wij, Het model van Ofman

Het Ik, Wij, Het model van Ofman wil een antwoord bieden op hoe je kan kijken naar de wereld, maar vooral hoe je verandering teweeg kan brengen in diezelfde wereld. Het is een integrale benadering waarin de persoonlijke aspecten (ik), de relatie met anderen (wij) en de inhoud en omgeving (het) met elkaar in verband worden gebracht. Bij verandertrajecten is het belangrijk om aandacht te hebben voor al deze drie aspecten, omdat men dan een effectievere verandering te weeg kan brengen.

De ik-wereld

In de ik-wereld kijk je wat er in jezelf gebeurt, is de wereld subjectief en draait het om schoonheid, passie, inspiratie, bezieling.

De wij-wereld

In de wij-wereld gaat het om hoe we met elkaar om gaan, samenwerking, cultuur, sfeer, waarden, verbinding aangaan, interactiviteit.

De het-wereld

In de het-wereld gaat het om systemen, objectiviteit, het streven naar de waarheid, certificering.

Ik Wij Het model Ofman