Ervaring Bureau La Poutre

Bureau La Poutre is een ervaren adviesbureau dat zijn klanten helpt met coaching (zowel voor teams als voor individuen), trainingen, organisatieadvies, bedrijfstransformaties, verandermanagement en interim- management. Wij zijn actief bij de overheid, in het publieke domein en in het zakelijke bedrijfsleven.

Bureau La Poutre onderscheidt zich met ervaring op zowel procesmatig als inhoudelijk vlak en bevindt zich daarmee op het snijvlak tussen consultancy bedrijven met een inhoudelijke focus en trainingsbureaus met een procesmatige focus.

Inspireren en stimuleren 

Bij Bureau La Poutre houden we ervan om mensen te inspireren en stimuleren, zodat zij hun talenten en kwali­teiten beter leren kennen en optimaal kunnen benutten. We bewegen mensen om verant­woor­de­lijkheid te nemen voor hun eigen denken, voelen en handelen, beter te presteren en meer plezier te hebben. We stimuleren mensen om vanuit hun eigen kracht en met plezier de beste bijdrage te leveren aan hun orga­nisatie of team.

Bureau La Poutre is in 1991 opgericht door Michel La Poutre. Michel is de drijvende kracht achter het bedrijf, maar werkt geregeld samen met een aantal partners waar dat nodig is om projecten tot een goed einde te brengen.

Onze aanpak

Over Michel La Poutre, de drijvende kracht achter Bureau La Poutre

Michel La Poutre is een econoom en bedrijfskundige met een lang en succesvol trackrecord als interimmanager, bestuursadviseur, procesmanager en trainer/coach in het publieke en private domein.

Michel houdt ervan om mensen te inspireren en stimuleren, zodat zij hun talenten en kwaliteiten beter leren kennen en optimaal kunnen benutten. Hij beweegt mensen om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen denken, voelen en handelen, beter te presteren en meer plezier te hebben. Hij stimuleert mensen vanuit hun eigen kracht en met plezier de beste bijdrage te leveren aan hun organisatie of team.

Michel doet dit in verschillende rollen: als tijdelijk manager, adviseur of coach op organisatieniveau of individueel. Maar altijd op basis van duidelijke afspraken, met oog voor organisatie en individu. En altijd vanuit zichzelf: gedreven, in cadans, integer, persoonlijk, concreet.

Michel heeft vanaf het begin van zijn loopbaan vele korte en lange trajecten gedaan bij verschillende ministeries en gemeenten. Hij heeft uitgebreide ervaring in proces- en omgevingsmanagement zowel in omgevingen waar het beleid wordt gemaakt als bij de uitvoering. Daarnaast heeft hij vele nationale- en internationale relaties in de zakelijke en financiële dienstverlening, olie en gas, water, handel, transport en ICT een stap verder gebracht. Hij weet inhoudelijk beleid, organisaties, teams en professionals te leiden en te begeleiden richting een duurzaam hoger prestatieniveau.

Opleiding en kwalificaties

 • MSc in Business Administration, Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit
 • Bachelor in Economic Sciences, Erasmus Universiteit, Rotterdam
 • Lid van de Nederlandse orde van beroepscoaches (NOBCO), de Nederlandse tak van de ‘European Mentoring and Coaching Council’ (EMCC)
 • Master practitioner en gecertificeerd coach en trainer in NLP
 • Gekwalificeerd trainer in verandermanagement, transformatie, mindfullness, dialoog
 • Gecertificeerd in Management Drives, Birkman, MBTI, JTI en het enneagram
 • Marshall Goldsmith Stakeholder Centered Coaching: accreditatie voor deze executive coaching methode voor individuen en teams.
 • Opleiding Scrum coach en product owner, Prowareness en Safe training
 • Driejarige ‘high energy’ opleiding Open Circles Academy in leiderschap, management en het geven van een dynamische vorm van training
 • Tal van cursussen en workshops op het vlak van interactieve beleidsvorming, ICT, management, leiderschap, consultancy- en coaching vaardigheden

Onze missie

De missie van Bureau La Poutre is om individuen, teams en organisaties in staat te stellen hun volledige potentieel te benutten. Wij doen dit door middel van gepersonaliseerde coaching, boeiende trainingsprogramma's en strategisch organisatieadvies dat is gebaseerd op vele verschillende methodieken. We willen onze klanten inspireren en stimuleren, zodat zij de vaardigheden, kennis en het vertrouwen kunnen ontwikkelen die nodig zijn om hun doelen te bereiken en een betekenisvolle impact te hebben in hun persoonlijke en professionele leven.

Onze visie

De visie van Bureau La Poutre is om een toonaangevende aanbieder van coaching, trainingen en adviesdiensten te zijn. We staan bekend om onze innovatieve, persoonlijke aanpak, uitzonderlijke kwaliteit en ongeëvenaarde klanttevredenheid. We investeren continu in de professionele ontwikkeling van ons team en onze partners om onze kwaliteit te waarborgen.

De hedendaagse wereld is steeds meer onderhevig aan grote veranderingen, zoals globalisatie, digitalisering en verschuiving van economische machten. Deze constante stroom van veranderingen zorgt vaak voor angst, angst voor het onbekende om precies te zijn. Tegelijkertijd zijn de mogelijkheden om het verschil te maken in de wereld meer dan ooit aanwezig.

Wij zien veranderingen niet angstig tegemoet, maar nieuwsgierig. In onze ogen zijn er heel veel mogelijkheden. Dit potentieel aan mogelijkheden benutten kan echter alleen als mensen het beste uit zichzelf weten te halen. Daarom werken we samen aan een proces van transformatie, zodat men de veranderingen leert realiseren die nodig zijn om verder te komen en om concurrerend en innovatief te zijn en te groeien.

Onze waarden

Bureau La Poutre gelooft dat verandering begint aan de top, maar hier niet eindigt. Verandering van de gevestigde orde en bestaande patronen doorbreken wordt gezien als moeizaam, maar wij laten graag zien dat een veranderproces een stuk makkelijker kan zijn dan gedacht. Wij dagen professionals, teams en organisaties uit om verder te denken, zelf te transformeren, om te durven en krachtig te zijn. Zo creëren wij samen een transformatie die individuen, teams en de hele organisaties in staat stelt hun potentieel te benutten. Wij werken vanuit de volgende waarden:

 • Jouw succes staat voorop → Wij luisteren naar jouw verhaal, werken samen naar succes en we gebruiken daarbij wat nodig is. We werken met het Het, Zij, Wij en Ik model.
 • Jouw doelen en transformatie co-creëren we samen  → Samen met jou ontwikkelen we een transformatie traject op maat, waarbij we gebruik maken van aanwezige talenten en kwaliteiten. Samen stellen we doelen op die wij op een zo effectief en efficiënt mogelijke manier gaan halen. Omdat iedereen anders werkt, maken wij per klant een op maat gemaakt stappenplan, zodat onze diensten passen bij jou, jouw team of jouw organisatie.
 • Jouw transformatie realiseren wij vanuit plezier en vertrouwen → Wij geloven dat negativiteit en wantrouwen funest zijn in een organisatie. Door te focussen op vertrouwen en plezier worden grenzen verlegd en ontstaat er een gezonde en duurzame samenwerking.
 • Jij werkt aan een lerende organisatie en daarmee aan meetbare, blijvende resultaten → Wij streven naar meetbare, blijvende resultaten en zorgen ervoor dat mensen door blijven leren. Op deze manier wordt er een hoger bewustzijn, een integriteit om zaken echt op te pakken, en tegelijk meer veerkracht en wendbaarheid gecreëerd. Dat heeft een positieve invloed heeft op de klanten, werknemers en reputatie van een organisatie.